31 Ekim 2009 Cumartesi

HAVUÇLU PİLAV



MALZEMELER
1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1,5 SU BARDAĞI SICAK SU
1 ADET HAVUÇ
1 KÜÇÜK SOĞAN
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
TUZ, KARABİBER

YAPILIŞI
1- PİRİNÇ NİŞASTASI GİDİNCEYE KADAR GÜZELCE YIKANIR.
2- HAVUÇ RENDELENİR, SOĞAN YEMEKLİK DOĞRANIR İKİSİ BİRLİKTE ZEYTİNYAĞI İLE KAVRULUR.
3- KAVRULAN HAVUCA PİRİNÇ EKLENERK KAVRULMAYA DEVAM EDİLİR.
4-PİRİÇLER ŞEFFAFLAŞINCA ÜZERİNE SU EKLENİR KISIK ATEŞTE SUYUN TAMAMI ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: