26 Ekim 2009 Pazartesi

İNCİRLİ KREMALI KEK



KEKİN MALZEMELERİ
2 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 FİNCAN SIVI YAĞ
1,5 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
6 ADET KURU İNCİR
1 SU BARDAĞI İRİ DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
1 ŞEKER KAŞIĞI TARÇIN
ÜZERİ İÇİN 3 ÇORBA KAŞIĞI ANTEP FISTIĞI

KREMANIN MALZEMELERİ
2,5 SU BARDAĞI SÜT
3 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 PAKET VANİLYA
1 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN
1 LİMON KABUĞU RENDESİ
1 SU BARDAĞI ŞEKER

KEKİN YAPILIŞI
1- YUMURTALAR VE ŞEKER ÇIRPILIR
2- SÜT VE SIVI YAĞ EKLENEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİLİR.
3- UN VE KABARTMA TOZU ELENEREK KARIŞIMA EKLENİR
4- SON OLARAK KÜÇÜK PARÇALARA AYRILMIŞ İNCİRLER, CEVİZ VE TARÇIN EKLENİR.
5- 150 DERECEDE KEK PİŞİNCEYE KADAR YAKLAŞIK 40 DAKİKA PİŞİRİLİR



KREMANIN YAPILIŞI
1- SÜT, UN, VANİLYA VE ŞEKER ÇOK GÜZEL KARIŞTIRILARAK KIREMA KIVAMINA GELİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR
3 MARGARİN EKLENEREK KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİLİR VE PÜTÜSÜZ BİR KARIŞIM ELDE EDİLİNCE OCAK KAPATILARAK ILINMAYA BIRAKILIR.
4- KREMA ILINDIKTAN SONRA SOĞUK KEKİN ÜZERİNE YAYILARAK DÜZELTİLİR, ÜZERİNE DÖVÜLMÜŞ ANTEP FISTIĞI EKLENEREK SÜSLENİR.
 AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok: