20 Ekim 2009 Salı

MISIR UNLU GLUTENSİZ POĞAÇA


MALZEMELER
1 SU BARDAĞI MISI UNU
1 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
1KAHVE FİNCANI SIVI YAĞ
YARIM SU BARDAĞI SÜT
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
ÜZERİ İÇİN 1 YUMURTA SARISI
İÇİNE DİLEDİĞİNİZ KADAR PEYNİR VE DEREOTU

YAPILIŞI
1-MISIR UNU, UN,SÜT, SIVI YAĞ VE KABARTMA TOZU İLE HAMUR YOĞURULUR.
2- DEREOTU VE EZİLMİŞ BEYAZ PEYNİR KARIŞTIRILIR.
3- POĞAÇA ŞEKLİ VERİLİP ORTASINA PERNİRLİ KARŞIM KOYULARAK KAPATILIR.
4- POĞAÇALARIN ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLEREK. 180 DERECE  DE ISITILMIŞ FIRINDA 20 DAKİKA PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok: