7 Ekim 2009 Çarşamba

KİREMİTTE KÖFTE

MALZEME LİSTESİ


500 GRAM DANA KIYMA

1 BÜYÜK SOĞAN

3 ADET PATATES

5 ADET BİBER

3 DİŞ SARIMSAK

3 ÇORBA KAŞIĞI MISIR UNU

KARABİBER, KIRMIZI BİBER, NANE, KEKİK VE TUZ



YAPILIŞI

1- KIYMANIN İÇİNE SOĞANLAR VE SARIMSAKLAR KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANIR.

2- 3 ÇORBA KAŞIĞI MISIR UNU,KARABİBER, KIRMIZI BİBER, NANE, KEKİK VE TUZ EKLENEREK YOĞURULUR.

3- YUVARLAK KÖFTELER HAZIRLANIR

4- PATATESLER YUVARLAK YUVARLAK DOĞRANIR, KEKİK VE AZ MİKTARDA ZEYTİN YAĞ İLE KARIŞTIRILARAK KİREMİT KABIN KENARLARINA DİZİLİR




ÜZERİNE KÖFTELER VE BİBERLER DE EKLENEREK 170 DERECE FIRINDA KÖFTELER KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: