22 Ekim 2009 Perşembe

CEVİZLİ ÜZÜMLÜ KEK


MALZEMELER
2 YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
3 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ
1 ÇAY BARDAĞI ÜZÜM

YAPILIŞI
1- YUMURTA VE ŞEKERİ KÖPÜRENE KADAR ÇIRPIN
2- SÜT VE SIVI YAĞI EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN
3-UN, VANİLYA VE KABARTMA TOZUNU ELEYEREK KARIŞIMA EKLEYİN.
4- DÖVÜLMÜŞ CEVİZ VE ÜZÜMÜ DE EKLEYEREK YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA BOŞALTIN.
5- 170 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 1 SAAT PİŞİRİN
AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok: