10 Ekim 2009 Cumartesi

SANDVİÇ EKMEĞİ























Malzemeler:
3 su bardağı süt,
2 adet haşlanmış patates,
2 Yumurta, 1 tanesinin sarısını daha sonra üzerine sürmek için ayırın.
1/2 bardak sıvı yağ, (ayçiçek)
1 paket yaş maya,
Yarım çorba kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı şeker,
Alabildiği kadar un,
Sütü ılıtın mayayı içine ekleyin, diğer malzemelerle birlikte karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru elinizle yuvarlayarak yağlanmış tepsiye sıralayın. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Oda sıcaklığında 30-40 dakika mayalanması beklenir.Daha sonra fırında pişirilir. (170 derece)

Hiç yorum yok: