5 Ekim 2009 Pazartesi

ELMALI CEVİZLİ KEK (TABİKİ GLUTENSİZ)


MALZEMELER
2 YUMURTA
1 BARDAK ŞEKER
1 BARDAK SÜT
1 BARDAK SIVI YAĞ
3 BARDAK UN (GLUTENSİZ)
1 ELMA
BİR ÇAY BARDAĞI CEVİZ
1 ÇOBA KAŞIĞI KAKAO
1 ÇORBA KAŞIĞI TARÇIN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA

 YAPILIŞI
1- YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPIN
2- SÜT VE YAĞI DA EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN
3- UN, VANİLYA VE KABARTMA TOZUNU ELEYEREK KARIŞIMA EKLEYİN.
4- ELMAYI SOYUP KÜÇÜK KÜPLER HALİNDE DOĞRAYIN, TARÇIN VE CEVİZLE BİRLİKTE KARIŞIMA EKLEYİN.
5- HAMUR KARIŞIMINI YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA YARISI DÖKÜLÜR, KALAN YARISINA KAKAO EKLENEREK KALIBA DÖKÜLÜR.
6- 180 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 50 DAKİKA PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok: