10 Ekim 2009 Cumartesi

HAVUÇLU KEK
























MALZEMELER:
2 SU BARDAĞI HAVUÇ İNCE RENDELENMİŞ ,
1 SU BARDAĞI İRİCE DÖVÜLMÜŞ CEVİZ,
3 TANE YUMURTA,
1.5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER,
1 PAKET KABARTMA TOZU,
1 PAKET VANİLYA,
YAPILIŞI:
KEK MALZEMELERİNİN HEPSİ ELLE KARIŞTIRILIP HARMANLANIR.  YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖKÜLÜP ELLE DÜZLENİR. FIRINA VERİLİR HAFİFÇE PEMBELEŞTİĞİNDE ÇIKARILIR. ÜZERİNE VE ARASINA KREMA SÜRÜLÜR.
KREMA MALZEMELERİ: 
2 BARDAK SÜT 1/2 FİNCAN UN, 1/2 FİNCAN MISIR NİŞASTASI,
1 PAKET VANİLYA
1 FİNCAN ŞEKER
MALZEMELERİ KARIŞTIRARAK PİŞİR. KIVAMA GELİNCE HİÇ BOZMA HEMEN KEKİN ÜZERİNE VE ARASINA YAPIŞTIR.

Hiç yorum yok: