2 Kasım 2009 Pazartesi

GLUTENSİZ TAVA EKMEĞİ

MALZEMELER
1 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
1 SU BARDAĞI MISIR UNU
1 SU BARDAĞI SÜT
1 YUMURTA
1 ÇAY KAŞIĞI YEMEK SODASI
TUZ, 1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI

YAPILIŞI
1-YUMURTA VE SÜTÜ ÇIRPIN
2- GLUTENSİZ UN VE MISIR UNUNU ELEYEREK KARIŞTIRIN
3- YEMEK SODASI VE TUZU DA EKLEYİN
4- KEK KIVAMINDA BİR HAMUR OLACAK. HAMURU 1 KAŞIK ZEYTİN YAĞI İLE YAĞLANMIŞ TEFLON TAVAYA DÖKÜN




5- OCAĞIN EN KISIK AYARINDA ÖNLÜ ARKALI PİŞİRİN. KAHVALTI İÇİN ÇOK GÜZEL BİR EKMEK OLUYOR. SICAK SICAK ÜZERİNE BAL KAYMAK SÜREREK NEFİS OLUR.


AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok: