19 Ekim 2009 Pazartesi

DOSTLUK ÜZERİNE

Biliyorsunuz, bloğumuzun sloganı yemek ve güzel şeyler. Yemek konusunun çok fazla içinde olduğum bir konu olduğunu söyleyemeyeceğim. Yemek yemeyi severim. Kendimce yemekler yaparım. Ancak bu siteye uygun olur mu bilmem. Belki ilerde ben de tarifler koyarım. Bugün sizlere başka şeylerden bahsetmek istiyorum. Dostluk gibi, sevgi gibi. İnsanın hayatında en önemli şeylerden biri sevdiği ve güvendiği insanlara birlikte olmaktır. Hayatımızda güvenebileceğimiz kötü günümüzde yanımızda olacak gerçek dostlara ihtiyaç duyarız. Aşağıdaki hikayede de anlatıldığı gibi her insanın içinde iyi ve kötü olabilir. Ancak hangisini besler ve büyütürseniz o kişi olursunuz. Umarım çevreniz hep ikinci kurt gibi kendini yetiştiren insanlarla çevrili olsun.
HANGİ KURT KAZANACAK?Cherokee kabilesinin yaşlılarından biri torunlarına eğitim veriyordu. Onlara dedi ki: “İçimde bir savaş var. Korkunç bir savaş. İki kurt arasında...
Bu kurtlardan birisi; korkuyu, öfkeyi, kıskançlığı, üzüntüyü, pişmanlığı, açgözlülüğü, kibri, kendine acımayı, suçluluğu, küskünlüğü, aşağılık duygusunu, yalanları, yapmacık gururu, üstünlük taslamayı ve egoyu temsil ediyor.
Diğeri ise; zevki, huzuru, sevgiyi, umudu paylaşmayı, cömertliği, dinginliği, alçakgönüllülüğü, nezaketi, yardımseverliliği, dostluğu, anlayışı, merhameti ve inancı temsil ediyor. Aynı savaş sizin içinizde de sürüyor ve diğer tüm insanların içinde de.”
Çocuklar anlatılanları anlamak için bir dakika düşündüler ve içlerinden biri büyükbabasına, “Hangi kurt kazanacak?” diye sordu.
Yaşlı Cherokee kısaca cevapladı
“Beslediğiniz…”
Alıntıdır / anonim.

1 yorum:

akya2 dedi ki...

Harika bir öykü.. İnsan insanın kurdudur" demiş Thomas Hobbes.Ama aslında insan kendisinin kurdudur.
İçimizi ne kadar iyi ve pozitif düşüncelerle doldurursak hayatda bize o kadar pozitif davranacaktır.
Kendimizi algılayışımız aynaya bakış tarzımızı yansıtıyor aslında.