12 Nisan 2013 Cuma

TİRAMİSU

MALZEMELER
4 Adet Yumurta
3,5 Kahve Fincanı Un
4 Kahve Fincanı Şeker
Yarım Kahve Fincanı Kakao
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu

KREMA MALZEMELERİ
2 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Toz Şeker
2 Çorba Kaşığı Un
1 Paket Vanilya

ISLATMAK İÇİN
1 Su Bardağı Sıcak Su
1 Tatlı Kaşığı Nescafe
1 Tatlı Kaşığı toz Şeker

ÜZERİ İÇİN
 Yarım Çay Bardağı kakao

YAPILIŞI
1- Öncelikle kekini hazırlıyoruz, Yumurta ve şekeri bembeyaz oluncaya kadar çırpıyoruz içersine un,kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce çırpıyoruz. 200 derecede ısınmış fırında 30 dakika pişiriyoruz.
2- kreması için krema malzemelerini güzelce çırpıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz.
3- kek pişip soğuyunca ortadan ikiye kesip servis yapacağımız tabağa koyup ıslatmak için hazırladığımız nescafe ile ıslatıp muhallebinin yarısını üzerine yayıyoruz.
4- diğer parçayı üzerine kapatıp muhallebiyle kaplıyoruz. En üste kakao serpiyoruz ben çay süzgeci ile serpiyorum. Buzdolabında soğutarak servis yapıyoruz. Afiyet Olsun.






Hiç yorum yok: