5 Nisan 2013 Cuma

KAKAOLU PORTAKALLI PRENSES TATLISI

MALZEMELER
1/2 KG SÜT
6 YEMEK KAŞIĞI İRMİK (GLUTENSİZ)
6 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
1 ADET PORTAKALIN KABUĞU

YAPILIŞI
1- 1/2 LİTRE SÜTÜN İÇERSİNE 6 YEMEK KAŞIĞI İRMİK VE 6 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKERİ KOYUP İYİCE KARIŞTIRIN, İÇERSİNE KAKAOYU DA EKLEYEREK PİŞİRMEYE BAŞLAYIN.  2- KARIŞIM KAYNAYINCA VANİLYA VE RENDELENMİŞ PORTAKAL KABUĞUNU DA EKLEYİP KOYULAŞINCAYA KADAR PİŞİRİN.
3- BORCAMI HAFİF ISLATIN VE KAIRIŞIMI İÇİNE DÖKÜN BUZDOLABINDA SOĞUTUP AFİYETLE YİYİN

Hiç yorum yok: