17 Nisan 2013 Çarşamba

PATATESLİ KUZU KABURGA

MALZEMELER
1 Kg Kuzu Kaburga
5-6 Adet Patates
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Tatlı Kaşığı Salça
3-4 Diş Sarımsak
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Tuz, Kekik, Kırmızı Biber, Karabiber

YAPILIŞI
1- Yoğurdun içersine dövülmüş sarımsakları, salçayı ve baharatları ekleyip güzelce çırpın, kaburgaları bu karışıma bulayıp beklemeye alın.
2- Patatesleri yemeklik doğrayıp yağlanmış fırın kabına koyun, sosta beklettiğiniz etleri üzerine yerleştirip 200 derecede ısınmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok: