30 Nisan 2013 Salı

EZOGELİN ÇORBASI ( QUİNOALI)



1.5

ÇAY BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK
1/2 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
1 KAHVE FİNCANI QUİNOA 
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
5-6 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
2 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
8 SU BARDAĞI SU VEYA TAVUK SUYU
PUL BİBER, TUZ, NANE

YAPILIŞI
1- ZEYTİN YAĞININ YARISI İLE UN BİR TENCEREDE KAVRULUR, İÇERSİNE SALÇA EKLENEREK KAVURMAYA DEVAM EDİLİR.
2- SU İLAVE EDEREK KAYNATILIR. KAYNAYAN SUYA MERCİMEK, PİRİNÇ VE QUİNOA EKLENİR.
3- BAKLİYATLAR PİŞİNCE ÜZERİNE, KALAN ZEYTİNYAĞINİN İÇERSİNE NANE, TUZ VE PUL BİBER EKLEYİP ISITILIR VE ÇORBANIN ÜZERİNE DÖKÜLEREK SERVİS YAPILIR.
AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok: