13 Nisan 2013 Cumartesi

KAŞARLI KARNIBAHAR KIZARTMASI

MALZEMELER
1 Adet orta boy karnıbahar

2 Adet yumurta
3 Yemek kaşığı un
2-3 Kaşık süt veya su
1 Silme tatlı kaşığı tuz
Kırmızı pul biber, Kara Biber, Kekik, Nane
1 Çay bardağı rendelenmış kaşar peyniri
kızartmak için zeytin yağı
Üzerine sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:
1-Karnıbaharı  çiçeklere ayırın. Yıkayıp tuzlu suda, çatal batırdığınızda yumuşamış fakat hala biraz diri kalana kadar haşlayın.
2-Yumurtaları çırpın içersine sütü ve baharatları ekleyip çırpmaya devam edin.Unu ve kaşar peynirini  ilave edin tekrar çırpıp karıştırın.
3-Karnıbaharları bu karışıma buayarak kızgın yağda hertarafını kızartıp kağıt havluya alarak fazla yağını süzdürün.
4- Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapın Afiyet Olsun.
                                        


Hiç yorum yok: