27 Mayıs 2013 Pazartesi

KURU FASULYE KEKİ

KEK MALZEMELERİ


3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Toz Şeker
2 Su Bardağı Haşlanmış Kuru Fasulye
1 Su Bardağı Ceviz
1/2 Su Bardağı Un
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu

ÜZERİNİN MALZEMELERİ
1 Paket Çikolatalı Puding
2 Su Bardağı Süt

YAPILIŞI
1-Fasulyeleri blendırla püre haline getirin.
2-3 yumurtayı bir fiske tuzla en az 3 dakika köpükleşene kadar mikserle çırpın. Toz şekeri ilave edip bir kaç dakika daha çırparak krema kıvamına getirin. Fasulye püresini ilave edip karışımı birbiriyle özdeşleştirin. Elenmiş toz malzemeleri ve en son ceviz içini ekleyerek kek hamurunu hazırlayın.
3- 150 derecede 40 dakika pişirin. Keki fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin. Soğumasına yakın çikolatalı pudingi  hazırlayın.
4- Pudingi kekin üzerine yayarak istediğiniz gibi süsleyin. En az 3 saat bekledikten sonra servis yapın.

NOT: Ben kuru fasulyeyi biraz azaltıp unu artırdığım için çok kuru bir kek oldu siz tam ölçü uygulayıp risk almayın bence )afiyet olsun

Hiç yorum yok: