21 Mayıs 2013 Salı

ÇÖREKOTLU KURABİYE

MALZEMELER

125 Gr Tereyağ (oda sıcaklığında)

1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
1 Yumurta (Beyazı içine sarısı üzerine)

1 Kahve Fincanı Çörek Otu
1 Kahve Fincanı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber (Acı)
1 Tatlı Kaşığı Mahlep
1 Paket Kabartma Tozu
4 Su Bardağı Un

YAPILIŞI

1- Odasıcaklığında Tereyağ ve zeytinyağını elinizle birbirine iyice karışıncaya kadar ezin.
2- Yağ karışımının içersine yumurta beyazını ekleyip karıştırın.
3- malzeme listesindeki diğer malzemeleri yazılış sırasına göre tektek ekleyerek karıştırın en sun un ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
4- hamırdan ceviz böyüklüğünde toplar yapıp üzerini hafif bastırın, üzerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış tepsiye dizin.
5-180 derecede ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.






Hiç yorum yok: