MALZEMELER
HAMUR MALZEMELERİ
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Paket Hamur Kabartma Tozu
1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri
1/2 Su Bardağı Mısır İrmiği
2,5 Su Bardağı Un
ŞERBET MALZEMELERİ
2 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
2-3 Damla Limon Suyu
YAPILIŞI
1. Bütün hamur malzemelerini bir kaba alarak kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
2. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın, hafifçe bastırarak yağlanmış tepsiye dizin.
3. Yumurta sarısını şekerparelerin üzerine sürün ve üzerine 1er adet fıntık koyun. (Ben 2 şer tane çam fıstığı koydum)
4. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
5. Şekerpareler pişerken şerbet malzemelerini bir tencereye alın. Şeker tamamen eriyip şerpet koyulaşmaya başlayıncaya kadar karıştırarak kaynatın. 2-3 damla limon suyu damlattığıız şerbeti 1-2 dakika daha kaynatın.
6. Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine sıcak şerbeti dökün. Afiyet olsun
15 Mayıs 2013 Çarşamba
ŞEKERPARE
Etiketler:
ÇÖLYAK,
GLUTEN,
GLUTENSİZ,
glutensiz şekerpare,
irmikli şekerpare,
şekerpare,
TATLI,
TATLILAR,
YEMEK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder