MALZEMELER
1 SU BARDAĞI MISIR İRMİĞİ
1 SU BARDAĞI PEKMEZ
2 SU BARDAĞI SÜT
1 KAHVA FİNCANI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
1 AVUÇ ÇAM FISTIĞI
YAPILIŞI
1- SIVI YAĞ İLE ÇAM FISTIKLARINI KAVURUP TAVAYA MISIR İRMİĞİNİ EKLEYİP GÜZELCE KAVURUN, İRMİK KAHVE RENGİ OLUNCAYAKARA YAKMADAN KAVURUN.
2- KAVRULMUŞ MISIR İRMİĞİNE CEVİZ VE PEKMEZİ EKLEYİN.
3- SON OLARAK OCAĞIN ALTINI İYİCE KISIP SÜTÜ EKLEYİN KARIŞTIRARAK SÜTÜ ÇEKTİRİN. AFİYET OLSUN.
19 Mayıs 2013 Pazar
PEKMEZLİ MISIR İRMİĞİ HELVASI
Etiketler:
ÇÖLYAK,
GLUTENSİZ,
MISIR İRMİĞİ HELVASI,
PEKMEZLİ HELVA,
YEMEK,
yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder