19 Mayıs 2013 Pazar

PEKMEZLİ MISIR İRMİĞİ HELVASI

MALZEMELER


1 SU BARDAĞI MISIR İRMİĞİ
1 SU BARDAĞI PEKMEZ
2 SU BARDAĞI SÜT
1 KAHVA FİNCANI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
1 AVUÇ ÇAM FISTIĞI

YAPILIŞI

1- SIVI YAĞ İLE ÇAM FISTIKLARINI KAVURUP TAVAYA MISIR  İRMİĞİNİ EKLEYİP GÜZELCE KAVURUN, İRMİK KAHVE RENGİ OLUNCAYAKARA YAKMADAN KAVURUN.
2- KAVRULMUŞ MISIR İRMİĞİNE CEVİZ VE PEKMEZİ  EKLEYİN.
3- SON OLARAK OCAĞIN ALTINI İYİCE KISIP SÜTÜ EKLEYİN KARIŞTIRARAK SÜTÜ ÇEKTİRİN.  AFİYET OLSUN.





Hiç yorum yok: