1 Ekim 2011 Cumartesi

LİMONLU KURABİYE

MALZEMELER
125 GR TEREYAĞ
1/2 BARDAK TOZ ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 ADET LİMONUN KABUĞU VE YARIM LİMON SUYU
1 ADET YUMURTA
3-3,5 SU BARDAĞI UN (BEN SİNANGİL GLUTENSİZ UN KULLANDIM)
ÜZERİNE SERPMEK İÇİN PUDRA ŞEKERİ


YAPILIŞI
1-ODA SICAKLIĞINDA  TEREYAĞI VE TOZ ŞEKERİ KREMA KIVAMINA GELİNCEYE KADAR ÇIRPIN.
2- KARIŞIMA YUMURTAYI LİMON KABUĞU VE SUYUNU EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
3- UNU, KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI EKLEYEREK YOĞURUN. ELE YAPIŞMAYAN YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDECEKSİNİZ.
4- HAMURU ELİNİZLE VEYA MERDANEYLE AÇIP KALIPLA YADA BARDAKLA KESİP, YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE DİZİN
5-170 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 10-15 DAKİKA PİŞİRİN. FIRINDAN ÇIKINCA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİN
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: