4 Ekim 2011 Salı

SÜTLÜ PİŞİ

MALZEMELER
1 SU BARDAĞI ILIK SÜT
1 PAKET KURU MAYA
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 ŞEKER KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI MISIR UNU
ALDIĞI KADAR UN (YAKLAŞIK 3 SU BARDAĞI)
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ

YAPILIŞI
1- ILIK SÜT İLE MAYA VE ŞEKERİ KARIŞTIRARAK KABARMASINI BEKLEYİN.
2- MAYA YAKLAŞIK 10-15 DAKİKA KABARDIKTAN SONRA DİĞER MALZEMELERİ EKLEYEREK HAMURU YOĞURUN.
3- HAMUR 20 DAKİKA KABARSIN İKİ KATI KADAR KABARINCA KÜÇÜK PARÇALAR KOPARIP ŞEKİL VEREREK KIZGIN YAĞDA KIZARTIN

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: