9 Ekim 2011 Pazar

FIRINDA TAVUK KAPAMA

MALZEMELER
1/2 KG KEMKLİ TAVUK KALÇA (TAVUĞUN HERHANGİ BİR YERİDE OLABİLİR)
4-5 ADET PATATES
5-6 ADET BİBER
3-4 DİŞ SARIMSAK
2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
3-4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
TUZ, KARABİBER, KEKİK, NANE
YETERİ KADER SICAK SU

YAPILIŞI
1- PATATESLERİ SOYUP ELMA DİLİMİ ŞEKLİNDE DOĞRAYIN
2- FIRIN TEPSİSİNE TÜM MALZEMELERİ DİZİN, ÜZERİNE SALÇA, ZEYTİN YAĞI, SU VE BAHARATLARI KARIŞTIRIP DÖKELİM.
3- ÖNCEDEN 180 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 1-1,5 SAAT PİŞİRELİM
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: