15 Ekim 2011 Cumartesi

KEÇİBOYNUZU UNLU ÜZÜMLÜ KEK

MALZEMELER
3 ADET YUMURTA
1/2 SU BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
2 SU BARDAĞI KEÇİBOYNUZU UNU
1 SU BARDAĞI UN (SİNANGİL GLUTENSİZ KULLANDIM)
1 SU BARDAĞI SÜT
1ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI KURU ÜZÜM

YAPILIŞI
1- YUMURTA VE ŞEKERİ BEYAZLAŞINCAYA KADAR ÇIRPIN.
2- KARŞIMA SÜT VE YAĞIDA EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
3- KURU MALZEMELERİ KARIŞTIRIP SIVI KARIŞIMA EKLEYEREK ÇIRPIN.
4- 170 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 1 SAAT PİŞİRİN
AFİYET OLSUN

KEÇİBOYNUZUNUN KENDİNE ÖZGÜ BİR TATDI VE KOKUSU VAR GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL VE BESLEYİCİ BİR KEK. KAKAO YERİNE TERCİH EDİYORUM BEN ARTIK TAVSİYE EDERİM GERÇEKTEN ÇOK NEFİS BİR TAT.

Hiç yorum yok: