13 Ekim 2011 Perşembe

SEBZELİ KAYGANA

MALZEMELER
3 ADET YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI SU
1 ADET SİVRİ BİBER
2-3 ADET TAZE SOĞAN
YARIM DEMET DEREOTU
TUZ, KIRMIZI BİBER, KEKİK, NANE
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ

YAPILIŞI
1- YUMURTA VE YOĞURDU ÇIRPIN, İÇERSİNE SUYUDA EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
2-KARIŞIMA BİBERİ, SOĞANI, DEREOTU VE BAHARATLARI EKLEYİP KARIŞTIRALIM
3- SON OLARAK YAVAŞ YAVAŞ UN EKLEYELİM, BOZA KIVAMINA GELİNCEYE KADAR UN EKLEYELİM.
4- KIZGIN YAĞA HAMURDAN KAŞIKLA DÖKÜP ÜZERİNİ DÜZELTEREK KIZARTALIM

DEREOTUNDAN DOLAYI TADI  MÜCVER GİBİ OLUYOR. ÇOK KOLAY HAZIRLANIYOR. MİSAFİRİNİZ GELDİKTEN SONRA BİLE ÇABUCAK HAZIRLAYIP SICAK SICAK İKRAM EDEBİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: