7 Ekim 2011 Cuma

ANTEP FISTIKLI MISIR UNLU KURABİYE

MALZEMELER

125 GR TEREYAĞ (ODA SICAKLIĞINDA)
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ADET YUMURTA
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
2 SU BARDAĞI UN (SİNANGİL GLUTENSİZ KULLANDIM)
1/2 SU BARDAĞI MISIR UNU
1 KAHVE FİNCANI DÖVÜLMÜŞ ANTEP FISTIĞI

YAPILIŞI
1- TEREYAĞ VE ŞEKERİ KREMA KIVAMINA GELİNCEYE KADAR ÇIRPIN.
2- KARIŞIMA YUMURTAYI EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
3- VANİLYA VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİP YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDİN YUMUŞAK KIVAMLI BİR HAMUR OLACAK.
4- DAHA SONRA ANTEP FISTIĞINI DA EKLEYİP YOĞURUN, ELİNİZLE ŞEKİLLENDİRİN.
5- 180 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 20 DAKİKA PİŞİRİN

AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok: