29 Ekim 2011 Cumartesi

ÜZÜMLÜ HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE


MALZEMELER
125 GR TEREYAĞ (ODA SICAKLIĞINDA)
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ADET YUMURTA
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
YAKLAŞIK 3 SU BARDAĞI UN
1 KAHVE FİNCANI ÜZÜM
1 KAHVE FİNCANI CEVİZ
3 ÇORBA KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ


YAPILIŞI
1- TEREYAĞ VE ŞEKERİ KREMA KIVAMINA GELİNCEYE KADAR ÇIRPIN.
2- KARIŞIMA YUMURTAYI EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
3- VANİLYA VE  KABARTMA TOZUNU EKLEYİP YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDİN YUMUŞAK KIVAMLI BİR HAMUR OLACAK.
4- DAHA SONRA ÜZÜM , CEVİZ VE HİNDİSTAN CEVİZİNİ DE  EKLEYİP YOĞURUN.
5- KURABİYE KALIBIYLA ŞEKİLLENDİRİN.
6- 180 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 20 DAKİKA PİŞİRİN
AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok: