21 Ekim 2011 Cuma

BALLI LİMONLU TAVUK DOLMA

MALZEMELER
1 ADET BÜTÜN TAVUK
4 ADET PATATES
4-5 DİŞ SARIMSAK
3-4 ADET SOĞAN
1 LİMONUN SUYU
2 ÇORBA KAŞIĞI BAL

YAPILIŞI
1- TAVUĞU GÜZELCE YIKAYIP TEMİZLEYİN
2- PATATESLERİ KÜPKÜP , SOĞANLARI PİYAZLIK DOĞRAYIN.
3- TAVUĞUN İÇERSİNE PATATESLERİ, SOĞANLARI VE SARIMSAKLARI DOLDURUN AYAKLARINI BİRBİRİNE GEÇİREREK KAPATIN.
4- BAL VE LİMONU KARIŞTIRIN BİR FIRÇA YARDIMIYLA TAVUĞUN HERYERİNE SÜRÜN.
5- KAPAKLI BİR FIRIN KABINDA 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 1,5-2 SAAT KAPAĞI KAPALI OLARAK PİŞİRİN
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: