29 Eylül 2011 Perşembe

SEBZELİ BÜFTEK

MALZEMELER
500 GR BÜFTEK
2 ADET PATATES
2 ADET HAVUÇ
2 ADET KIRMIZI BİBER
2 ADET YEŞİL BİBER
2 ADET SOĞAN
4 DİŞ SARIMSAK
4 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
TUZ, KARABİBER,KEKİK
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA

YAPILIŞI
1- BÜFTEKLERİ JÜLYEN DOĞRAYIP TAVADA SOTELEMEYE BAŞLAYIN.
2-PATATESLERİ,HAVUÇLARI VE BİBERLERİ JÜLYEN, SOĞAN VE SARIMSAKLARI YEMEKLİK DOĞRAYIN.
3- ETLER SUYUNU BIRAKIP ÇEKTİKTEN SONRA ZEYTİN YAĞI VE SALÇAYI EKLEYİP BİRAZ DAHA KAVURUN DAHA SONRA  SIRASIYLA HAVUÇLARI, PATATESLERİ, BİBERLERİ, SOĞANLARI, SARIMSAKLARI EKLEYEREK KAVURUN BAHARATLARI VE TUZU EKLEYİP, YAKLAŞIK 2 SU BARDAĞI SU EKLEYİP PİŞMEYE BIRAKIN.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: