19 Eylül 2011 Pazartesi

ÇIĞIRTMA (ZEYTİNYAĞLI PATLICAN)

MALZEMELER
1 KG PATLICAN
10-15 ADET BİBER
1 BAŞ SARIMSAK
8-9 ADET DOMATES
3-4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
TUZ

YAPILIŞI
1- PATLICANLARI ALACA SOYUN BÜTÜN OLARAK KULLANACAĞIZ
2- BİBERLERİ YIKAYIP SUYUNU SÜZDÜRÜN ONLARI DA BÜTÜN OLARAK KULLANACAĞIZ
3- DOMATESLERİ SOYUP HALKA HALKA DOĞRAYALIM. SARIMSAKLARI DA SOYUP HAZIRLAYALIM.
4- PATLICANLARI 3-4 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI İLE OCAĞIN EN KISIK GÖZÜNDE ÇEVİRE ÇEVİRE KIZARTALIM.
5- PATLICANLAR YUMUŞAYIP KIZARINCA BİBERLERİ, ÜZERİNE DOMATESLERİ VE SARIMSAKLARI EKLEYEREK KISIK ATEŞTE DOMATESLER SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİRELİM.
6- YANINDA AYRANLA SERVİS EDEBİLİRSİNİZ MUTLAKA DENEMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM PATLICAN SEVMEYENLER BİLE BEĞENEREK YİYOR.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: