27 Eylül 2011 Salı

ŞEKERPARE

Malzemeleri:

2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı şekerparelerin üzerine)
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 kahve fincanı irmik (ben mısır irmiği kullandım)
2,5 su bardağı un
üzeri için fındık

Şerbeti İçin:
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Yapılışı:

1.Tüm hamur malzemesini  bir kaba alarak kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
2.Fırın tepsinisini sıvıyağ ile yağlayın, hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın, üzerine birer fındık koyun tepsiye dizin.
3.Ayırdığınız yumurta sarısını şekerparelerin üzerine sürün
4.180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızrana kadar pişirin.
5.Tüm şerbet mazlemelerini  bir tencereye alın. Şeker tamamen eriyip şerpet koyulaşmaya başlayıncaya kadar karıştırarak kaynatın. 2-3 damla limon suyu damlattığıız şerbeti 1-2 dakika daha kaynatın.
6.Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine sıcak şerbeti dökün.
7Şekerpareler şerbeti tamamen çekip soğuyunca servis yapın.

Hiç yorum yok: