31 Ekim 2011 Pazartesi
NESRİNİN ATÖLYESİ 38
BU HAVLU DA NESRİN HANIM VE EKİBİNİN ÜRÜNLERİNDEN BİRİ HAVLUDAKİ KUĞUNUN İŞLEMELERİNİ NESRİN HANIM KÜÇÜK KIRİSTAL BONCUKLARLA YAPMIŞ. KENAR DANTELİ İSE FATOŞA AİT HEPSİNE ÇOK TEŞEKKÜRLER ELLERİNE SAĞLIK
Etiketler:
DAMAT BOHÇASI,
DANTEL,
el sanatları,
HAVLU KENARI,
NESRİN'NİN ATÖLYESİ
29 Ekim 2011 Cumartesi
ÜZÜMLÜ HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE
MALZEMELER
125 GR TEREYAĞ (ODA SICAKLIĞINDA)
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ADET YUMURTA
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
YAKLAŞIK 3 SU BARDAĞI UN
1 KAHVE FİNCANI ÜZÜM
1 KAHVE FİNCANI CEVİZ
3 ÇORBA KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
YAPILIŞI
1- TEREYAĞ VE ŞEKERİ KREMA KIVAMINA GELİNCEYE KADAR ÇIRPIN.
2- KARIŞIMA YUMURTAYI EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
3- VANİLYA VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİP YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDİN YUMUŞAK KIVAMLI BİR HAMUR OLACAK.
4- DAHA SONRA ÜZÜM , CEVİZ VE HİNDİSTAN CEVİZİNİ DE EKLEYİP YOĞURUN.
5- KURABİYE KALIBIYLA ŞEKİLLENDİRİN.
6- 180 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 20 DAKİKA PİŞİRİN
AFİYET OLSUN
Etiketler:
CEVİZ,
CEVİZLİ KURABİYE,
ÇÖLYAK,
GLUTEN,
GLUTENSİZ,
KURABİYE,
TARÇIN,
TATLILAR,
TEREYAĞLI KURABİYE,
ÜZÜM,
ÜZÜMLÜ KURABİYE,
YEMEK
21 Ekim 2011 Cuma
BALLI LİMONLU TAVUK DOLMA
MALZEMELER
1 ADET BÜTÜN TAVUK
4 ADET PATATES
4-5 DİŞ SARIMSAK
3-4 ADET SOĞAN
1 LİMONUN SUYU
2 ÇORBA KAŞIĞI BAL
YAPILIŞI
1- TAVUĞU GÜZELCE YIKAYIP TEMİZLEYİN
2- PATATESLERİ KÜPKÜP , SOĞANLARI PİYAZLIK DOĞRAYIN.
3- TAVUĞUN İÇERSİNE PATATESLERİ, SOĞANLARI VE SARIMSAKLARI DOLDURUN AYAKLARINI BİRBİRİNE GEÇİREREK KAPATIN.
4- BAL VE LİMONU KARIŞTIRIN BİR FIRÇA YARDIMIYLA TAVUĞUN HERYERİNE SÜRÜN.
5- KAPAKLI BİR FIRIN KABINDA 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 1,5-2 SAAT KAPAĞI KAPALI OLARAK PİŞİRİN
AFİYET OLSUN
1 ADET BÜTÜN TAVUK
4 ADET PATATES
4-5 DİŞ SARIMSAK
3-4 ADET SOĞAN
1 LİMONUN SUYU
2 ÇORBA KAŞIĞI BAL
YAPILIŞI
1- TAVUĞU GÜZELCE YIKAYIP TEMİZLEYİN
2- PATATESLERİ KÜPKÜP , SOĞANLARI PİYAZLIK DOĞRAYIN.
3- TAVUĞUN İÇERSİNE PATATESLERİ, SOĞANLARI VE SARIMSAKLARI DOLDURUN AYAKLARINI BİRBİRİNE GEÇİREREK KAPATIN.
4- BAL VE LİMONU KARIŞTIRIN BİR FIRÇA YARDIMIYLA TAVUĞUN HERYERİNE SÜRÜN.
5- KAPAKLI BİR FIRIN KABINDA 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 1,5-2 SAAT KAPAĞI KAPALI OLARAK PİŞİRİN
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ballı limonlı tavuk,
fırın yemekleri,
tavuk kebabı,
tavuk yemekleri,
YEMEK
18 Ekim 2011 Salı
NESRİNİN ATÖLYESİ 37
NESRİN HANIM BU HAVLULARI YAPARKEN EKİBİNDEN DESTEK ALMIŞ. BU HAVLUNUN ÖRNEĞİ ŞULEDEN. ÖRMESİ NESRİN HANIM VE KADRİYEDEN. DİKİMİ VE KURDELESİ FATOŞA AİT YANİ TAM BİR EKİP ÇALIŞMASI. TÜM EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER. GERÇEKTEN ÇOK UĞRAŞTIRICI VE GÜZEL BİR MODEL OLMUŞ HEPSİNİN ELLERİNE SAĞLIK
Etiketler:
DAMAT BOHÇASI,
DANTEL,
el sanatları,
HAVLU KENARI,
NESRİN'NİN ATÖLYESİ
17 Ekim 2011 Pazartesi
PATATESLİ TAVA EKMEĞİ
MALZEMELER
1 BÜYÜK BOY PATATES
YARIM DEMET MAYDANOZ
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
2 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI TULUM PEYNİRİ
1 ÇAY BARDAĞI MISIR UNU
1 SU BARDAĞI UN (BEN GLUTENSİZ KULLANDIM)
YAPILIŞI
1- PATATESLERİ KÜP KÜP DOĞRAYIN , AYRI BİR KAPTA YUMURTALARI SÜTLE ÇIRPIN
2- YUMURTALI SÜT KARIŞIMINA KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRADIĞINIZ PEYNİRİ, MAYDANOZU VE PATATELERİ EKLEYİN.
3- TUZ, KIRMIZI BİBER VE KARABİBERİ DE EKLEYİP KARIŞIMI HAFİF YAĞLANIŞ TEFLON TAVAYA DÖKÜP YAYIN
4- KISIK ATEŞTE HER İKİ TARAFINI PİŞİRİN.
ÖZELLİKLE EKMEK YAPAMAYAN ARKADAŞLAR İÇİN KOLAY BİR HAFTASUNU EKMEĞİ OLABİLİR AFİYET OLSUN
1 BÜYÜK BOY PATATES
YARIM DEMET MAYDANOZ
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
2 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI TULUM PEYNİRİ
1 ÇAY BARDAĞI MISIR UNU
1 SU BARDAĞI UN (BEN GLUTENSİZ KULLANDIM)
YAPILIŞI
1- PATATESLERİ KÜP KÜP DOĞRAYIN , AYRI BİR KAPTA YUMURTALARI SÜTLE ÇIRPIN
2- YUMURTALI SÜT KARIŞIMINA KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRADIĞINIZ PEYNİRİ, MAYDANOZU VE PATATELERİ EKLEYİN.
3- TUZ, KIRMIZI BİBER VE KARABİBERİ DE EKLEYİP KARIŞIMI HAFİF YAĞLANIŞ TEFLON TAVAYA DÖKÜP YAYIN
4- KISIK ATEŞTE HER İKİ TARAFINI PİŞİRİN.
ÖZELLİKLE EKMEK YAPAMAYAN ARKADAŞLAR İÇİN KOLAY BİR HAFTASUNU EKMEĞİ OLABİLİR AFİYET OLSUN
Etiketler:
EKMEK,
GLTEUSİZ UN,
GLUTEN,
HAMUR İŞLERİ,
KAHVALTILIK,
MISIR UNU,
PATATES,
PRATİK,
YEMEK
15 Ekim 2011 Cumartesi
KEÇİBOYNUZU UNLU ÜZÜMLÜ KEK
MALZEMELER
3 ADET YUMURTA
1/2 SU BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
2 SU BARDAĞI KEÇİBOYNUZU UNU
1 SU BARDAĞI UN (SİNANGİL GLUTENSİZ KULLANDIM)
1 SU BARDAĞI SÜT
1ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI KURU ÜZÜM
YAPILIŞI
1- YUMURTA VE ŞEKERİ BEYAZLAŞINCAYA KADAR ÇIRPIN.
2- KARŞIMA SÜT VE YAĞIDA EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
3- KURU MALZEMELERİ KARIŞTIRIP SIVI KARIŞIMA EKLEYEREK ÇIRPIN.
4- 170 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 1 SAAT PİŞİRİN
AFİYET OLSUN
KEÇİBOYNUZUNUN KENDİNE ÖZGÜ BİR TATDI VE KOKUSU VAR GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL VE BESLEYİCİ BİR KEK. KAKAO YERİNE TERCİH EDİYORUM BEN ARTIK TAVSİYE EDERİM GERÇEKTEN ÇOK NEFİS BİR TAT.
3 ADET YUMURTA
1/2 SU BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
2 SU BARDAĞI KEÇİBOYNUZU UNU
1 SU BARDAĞI UN (SİNANGİL GLUTENSİZ KULLANDIM)
1 SU BARDAĞI SÜT
1ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI KURU ÜZÜM
YAPILIŞI
1- YUMURTA VE ŞEKERİ BEYAZLAŞINCAYA KADAR ÇIRPIN.
2- KARŞIMA SÜT VE YAĞIDA EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
3- KURU MALZEMELERİ KARIŞTIRIP SIVI KARIŞIMA EKLEYEREK ÇIRPIN.
4- 170 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 1 SAAT PİŞİRİN
AFİYET OLSUN
KEÇİBOYNUZUNUN KENDİNE ÖZGÜ BİR TATDI VE KOKUSU VAR GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL VE BESLEYİCİ BİR KEK. KAKAO YERİNE TERCİH EDİYORUM BEN ARTIK TAVSİYE EDERİM GERÇEKTEN ÇOK NEFİS BİR TAT.
Etiketler:
KEÇİBOYNUZU UNLU KEK,
KEÇİBOYNUZU UNU,
KEK,
tatlı,
TATLILAR,
ÜZÜM,
ÜZÜMLÜ KEK,
YEMEK
13 Ekim 2011 Perşembe
SEBZELİ KAYGANA
MALZEMELER
3 ADET YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI SU
1 ADET SİVRİ BİBER
2-3 ADET TAZE SOĞAN
YARIM DEMET DEREOTU
TUZ, KIRMIZI BİBER, KEKİK, NANE
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
YAPILIŞI
1- YUMURTA VE YOĞURDU ÇIRPIN, İÇERSİNE SUYUDA EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
2-KARIŞIMA BİBERİ, SOĞANI, DEREOTU VE BAHARATLARI EKLEYİP KARIŞTIRALIM
3- SON OLARAK YAVAŞ YAVAŞ UN EKLEYELİM, BOZA KIVAMINA GELİNCEYE KADAR UN EKLEYELİM.
4- KIZGIN YAĞA HAMURDAN KAŞIKLA DÖKÜP ÜZERİNİ DÜZELTEREK KIZARTALIM
DEREOTUNDAN DOLAYI TADI MÜCVER GİBİ OLUYOR. ÇOK KOLAY HAZIRLANIYOR. MİSAFİRİNİZ GELDİKTEN SONRA BİLE ÇABUCAK HAZIRLAYIP SICAK SICAK İKRAM EDEBİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN
3 ADET YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI SU
1 ADET SİVRİ BİBER
2-3 ADET TAZE SOĞAN
YARIM DEMET DEREOTU
TUZ, KIRMIZI BİBER, KEKİK, NANE
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
YAPILIŞI
1- YUMURTA VE YOĞURDU ÇIRPIN, İÇERSİNE SUYUDA EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
2-KARIŞIMA BİBERİ, SOĞANI, DEREOTU VE BAHARATLARI EKLEYİP KARIŞTIRALIM
3- SON OLARAK YAVAŞ YAVAŞ UN EKLEYELİM, BOZA KIVAMINA GELİNCEYE KADAR UN EKLEYELİM.
4- KIZGIN YAĞA HAMURDAN KAŞIKLA DÖKÜP ÜZERİNİ DÜZELTEREK KIZARTALIM
DEREOTUNDAN DOLAYI TADI MÜCVER GİBİ OLUYOR. ÇOK KOLAY HAZIRLANIYOR. MİSAFİRİNİZ GELDİKTEN SONRA BİLE ÇABUCAK HAZIRLAYIP SICAK SICAK İKRAM EDEBİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
AKITMA,
ÇÖLYAK,
ÇÖLYAKLILAR,
GLTEUSİZ UN,
GLUTENSİZ,
KAYGANA,
OTLU KAYGANA,
PRATİK,
SEBZELİ KAYGANA,
YEMEK
10 Ekim 2011 Pazartesi
NESRİNİN ATÖLYESİ 36
NESRİN HANIMIN ÇEŞİTLİ TEKNİKLER KULLANARAK YAPTIĞI BİR TABLO GERÇEKTEN HARİKA TABLONUN TAMAMI FARKLI BİR İŞÇİLİĞİN ÜRÜNÜ
Etiketler:
el sanatları,
NESRİN'NİN ATÖLYESİ
9 Ekim 2011 Pazar
FIRINDA TAVUK KAPAMA
MALZEMELER
1/2 KG KEMKLİ TAVUK KALÇA (TAVUĞUN HERHANGİ BİR YERİDE OLABİLİR)
4-5 ADET PATATES
5-6 ADET BİBER
3-4 DİŞ SARIMSAK
2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
3-4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
TUZ, KARABİBER, KEKİK, NANE
YETERİ KADER SICAK SU
YAPILIŞI
1- PATATESLERİ SOYUP ELMA DİLİMİ ŞEKLİNDE DOĞRAYIN
2- FIRIN TEPSİSİNE TÜM MALZEMELERİ DİZİN, ÜZERİNE SALÇA, ZEYTİN YAĞI, SU VE BAHARATLARI KARIŞTIRIP DÖKELİM.
3- ÖNCEDEN 180 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 1-1,5 SAAT PİŞİRELİM
AFİYET OLSUN
1/2 KG KEMKLİ TAVUK KALÇA (TAVUĞUN HERHANGİ BİR YERİDE OLABİLİR)
4-5 ADET PATATES
5-6 ADET BİBER
3-4 DİŞ SARIMSAK
2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
3-4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
TUZ, KARABİBER, KEKİK, NANE
YETERİ KADER SICAK SU
YAPILIŞI
1- PATATESLERİ SOYUP ELMA DİLİMİ ŞEKLİNDE DOĞRAYIN
2- FIRIN TEPSİSİNE TÜM MALZEMELERİ DİZİN, ÜZERİNE SALÇA, ZEYTİN YAĞI, SU VE BAHARATLARI KARIŞTIRIP DÖKELİM.
3- ÖNCEDEN 180 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 1-1,5 SAAT PİŞİRELİM
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ÇÖLYAK,
ÇÖLYAKLILAR,
FIRIN YEMEKLERİ,
GLUTEN,
GLUTENSİZ,
PATATES,
PRATİK,
TAVUK,
tavuk yemekleri,
YEMEK
7 Ekim 2011 Cuma
ANTEP FISTIKLI MISIR UNLU KURABİYE
MALZEMELER
125 GR TEREYAĞ (ODA SICAKLIĞINDA)
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ADET YUMURTA
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
2 SU BARDAĞI UN (SİNANGİL GLUTENSİZ KULLANDIM)
1/2 SU BARDAĞI MISIR UNU
1 KAHVE FİNCANI DÖVÜLMÜŞ ANTEP FISTIĞI
YAPILIŞI
1- TEREYAĞ VE ŞEKERİ KREMA KIVAMINA GELİNCEYE KADAR ÇIRPIN.
2- KARIŞIMA YUMURTAYI EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
3- VANİLYA VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİP YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDİN YUMUŞAK KIVAMLI BİR HAMUR OLACAK.
4- DAHA SONRA ANTEP FISTIĞINI DA EKLEYİP YOĞURUN, ELİNİZLE ŞEKİLLENDİRİN.
5- 180 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 20 DAKİKA PİŞİRİN
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ANTEP FISTIKLI KURABİYE,
ÇÖLYAK,
GLUTEN,
GLUTENSİZ,
KURABİYE,
TATLILAR,
TEREYAĞLI KURABİYE,
ÜZÜM,
YEMEK
4 Ekim 2011 Salı
SÜTLÜ PİŞİ
MALZEMELER
1 SU BARDAĞI ILIK SÜT
1 PAKET KURU MAYA
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 ŞEKER KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI MISIR UNU
ALDIĞI KADAR UN (YAKLAŞIK 3 SU BARDAĞI)
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
YAPILIŞI
1- ILIK SÜT İLE MAYA VE ŞEKERİ KARIŞTIRARAK KABARMASINI BEKLEYİN.
2- MAYA YAKLAŞIK 10-15 DAKİKA KABARDIKTAN SONRA DİĞER MALZEMELERİ EKLEYEREK HAMURU YOĞURUN.
3- HAMUR 20 DAKİKA KABARSIN İKİ KATI KADAR KABARINCA KÜÇÜK PARÇALAR KOPARIP ŞEKİL VEREREK KIZGIN YAĞDA KIZARTIN
AFİYET OLSUN
1 SU BARDAĞI ILIK SÜT
1 PAKET KURU MAYA
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 ŞEKER KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI MISIR UNU
ALDIĞI KADAR UN (YAKLAŞIK 3 SU BARDAĞI)
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
YAPILIŞI
1- ILIK SÜT İLE MAYA VE ŞEKERİ KARIŞTIRARAK KABARMASINI BEKLEYİN.
2- MAYA YAKLAŞIK 10-15 DAKİKA KABARDIKTAN SONRA DİĞER MALZEMELERİ EKLEYEREK HAMURU YOĞURUN.
3- HAMUR 20 DAKİKA KABARSIN İKİ KATI KADAR KABARINCA KÜÇÜK PARÇALAR KOPARIP ŞEKİL VEREREK KIZGIN YAĞDA KIZARTIN
AFİYET OLSUN
1 Ekim 2011 Cumartesi
LİMONLU KURABİYE
MALZEMELER
125 GR TEREYAĞ
1/2 BARDAK TOZ ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 ADET LİMONUN KABUĞU VE YARIM LİMON SUYU
1 ADET YUMURTA
3-3,5 SU BARDAĞI UN (BEN SİNANGİL GLUTENSİZ UN KULLANDIM)
ÜZERİNE SERPMEK İÇİN PUDRA ŞEKERİ
YAPILIŞI
1-ODA SICAKLIĞINDA TEREYAĞI VE TOZ ŞEKERİ KREMA KIVAMINA GELİNCEYE KADAR ÇIRPIN.
2- KARIŞIMA YUMURTAYI LİMON KABUĞU VE SUYUNU EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
3- UNU, KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI EKLEYEREK YOĞURUN. ELE YAPIŞMAYAN YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDECEKSİNİZ.
4- HAMURU ELİNİZLE VEYA MERDANEYLE AÇIP KALIPLA YADA BARDAKLA KESİP, YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE DİZİN
5-170 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 10-15 DAKİKA PİŞİRİN. FIRINDAN ÇIKINCA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİN
AFİYET OLSUN
125 GR TEREYAĞ
1/2 BARDAK TOZ ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 ADET LİMONUN KABUĞU VE YARIM LİMON SUYU
1 ADET YUMURTA
3-3,5 SU BARDAĞI UN (BEN SİNANGİL GLUTENSİZ UN KULLANDIM)
ÜZERİNE SERPMEK İÇİN PUDRA ŞEKERİ
YAPILIŞI
1-ODA SICAKLIĞINDA TEREYAĞI VE TOZ ŞEKERİ KREMA KIVAMINA GELİNCEYE KADAR ÇIRPIN.
2- KARIŞIMA YUMURTAYI LİMON KABUĞU VE SUYUNU EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
3- UNU, KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI EKLEYEREK YOĞURUN. ELE YAPIŞMAYAN YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDECEKSİNİZ.
4- HAMURU ELİNİZLE VEYA MERDANEYLE AÇIP KALIPLA YADA BARDAKLA KESİP, YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE DİZİN
5-170 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 10-15 DAKİKA PİŞİRİN. FIRINDAN ÇIKINCA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİN
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ÇÖLYAK,
GLUTEN,
GLUTENSİZ,
GLUTENSİZ TATLI,
KURABİYE,
LİMONLU KURABİYE,
tatlı,
TATLILAR,
YEMEK
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)