26 Ocak 2010 Salı

YOĞURT PEYNİRİ


MALZMELER
YARIM KİLO SÜZME YOĞURT
3 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞ
KARABİBER
KIRMIZI BİBER
REYHAN
KEKİK
NANE

YAPILIŞI
1- SÜZME YOĞURTTAN KÜÇÜK TOPLAR YAPILIR VE BİR GÜN BOYUNCA BUZDOLABINDA SAKLANIR.

2- KAVANOZUN İÇERSİNE 1 ÇAY BARDAĞI ZEYTN YAĞ VE ARZU ETTİĞİNİZ KADAR BAHARATI KOYUN
3- YAĞ VE BAHARAT KARIŞIMININ İÇERİSİNE YOĞURT TOPLARINI EKLEYİN.
4- ÜZERİNE KALAN 2 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI VE BAHARATLARI EKLEYİN. SABAH KAVLATILARINDA YENEBİLİR. BUZDOLABINDA 3 HAFTA SAKLAYABİLİRSİNİZ
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: