14 Ocak 2010 Perşembe

ELMALI MUHALLEBİ


MALZEMELER

MUHALLEBİ İÇİN
1 LİTRE SÜT
3 KAHVE FİNCANI ŞEKER
2 KAHVE FİNCANI UN
1 PAKET KREM ŞANTİ

ELMA İÇİN
1 KİLO ELMA
1 ÇAY BADAĞI ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ
ÜZERİ İÇİN ANTEP FISTIĞI

YAPILIŞI
1- 1 LİTRE SÜTTEN 1 SU BARDAĞINI AYIRIN (KREM ŞANTİ İÇİN KULLANILACAK) SÜTÜ BİR TENCEYE BOŞALTIN İÇERSİNE UN VE ŞEKERİ EKLEYİN
2- KARIŞIM MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR PİŞİRİN
3- DİĞER TARAFTAN ELMALARI SOYUP KÜP KÜP DOĞRAYIN ÜZERİNE ŞEKER VE TARÇIN EKLEYEREK PİŞRİN
4- KUPLARA BİRAZ ELMA KOYUP ÜZERİNE DÖVÜLMÜŞ CEVİZ SERPİN


5- 1 SU BARDAĞI SÜT İLE KREM ŞANTİYİ HAZIRLAYIN DAHA SONRA SOĞUYAN MUHALLEBİNİN İÇİNE EKLEYİP GÜZELCE ÇIRPIN.
6- BU KARIŞIMI ELMALARIN ÜZERİNE DÖKÜN
7- ÜZERİNİ ANTEP FISTIKLARI İLE SÜSLEYİP BUZ DOLABINDA SOĞTUN
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: