3 Ocak 2010 Pazar

FIRINDA ISPANAKLI TAVUK

BU TARİFİ BANA ANLATAN PAKİZE SULTAN'A TEŞEKKÜR EDERİM.
GERÇEKTEN ÇOK LEZZETLİ OLUYOR .

MALZEMELER
1 PAKET TAVUK KEMİKSİZ KALÇA
YARIM KİLO ISPANAK
1 SOĞAN
4 DİŞ SARIMSAK
TUZ, KARABİBER, ZEYTİN YAĞI

YAPILIŞI
1- ISPANAKLARIN YAPRAK KISIMLARINI DOĞRAYIN.
2- TEFLON BİR TAVADA YEMEKLİK DOĞRANMIŞ SOĞANLARI VE KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRADIĞINIZ SARIMSAKLARI SOTELEYİN.
3- ÜZERİNE ISPANAKLARI EKLEYEREK SUYUNU BIRAKIP ÇEKİNCEYE KADAR KAVURUN.
4- BORCAMI YAĞLAYIN VE ISPANAĞI TABANINA YAYIN, ÜZERİNE TAVUKLARI DİZİN.
5-200 DERECE Kİ FIRINDA TAVUKLARIN ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: