6 Ocak 2010 Çarşamba

SÜTLAÇ



MALZEMELER
4 SU BARDAĞI SÜT
1 FİNCAN PİRİNÇ
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 LİTRE SICAK SU
1 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ UNU
1 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
1 PAKET VANİLYA

YAPILIŞI
1- PİRİNCİ 1 LİTRE SICAK SU İLE PİŞİRMEYE BAŞLAYIN
2- SUYUNU ÇEKTİKTEN SONRA SÜTÜ EKLEYİN
3- SÜT KAYNAYINCA PİRİNÇ UNU VE MISIR NİŞASTASINI KARIŞTIRIP YAVAŞ YAVAŞ KARIŞIMA İLAVE EDİN.
4- EN SON VANİLYAYI DA EKLEYİP SÜREKLİ KARIŞTIRARARK KATILAŞANA KADAR PİŞİRİN
5- KASELERE KOYUP ÜZERİNİ TARÇIN VE ANTEP FISTIĞI İLE SÜSLEYİN BUZ DOLABINDA SOĞUTARAK SERVİS YAPIN
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: