2 Ocak 2010 Cumartesi

GLUTENSİZ BALLI EKMEK




MALZEMELER
2 YUMURTA
1,5 BARDAK AYRAN
1/4 BARDAK BAL
1/4 BARDAK ZEYTİN YAĞI
2 BARDAK PİRİNÇ UNU
1/2 BARDAK PATATES UNU
1,5 BARDAK GLUTENSİZ UN
1 PAKET MAYA
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE

YAPILIŞI
1- YUMURTALARI ÇIRPIN İÇERİSİNE BAL VE ZEYTİN YAĞINI  EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN
2- KARIŞIMA  AYRANI VE SİRKEYİ EKLEYİN
3- SON OLARAK PİRİNÇ UNU, PATATES UNU, GLUTENSİZ UN, TUZ VE MAYAYI EKLEYİP KARIŞTIRIN.
4- KARIŞIMI EKMEK MAKİNSAININ KALIBINA BOŞALTIP 3 SAATLİK PROĞRAMDA PİŞİRİN.
AFİYETLER OLSUN

Hiç yorum yok: