24 Ocak 2010 Pazar

GLUTENSİZ SANDVİÇ EKMEĞİ



MALZEMELER:
3 SU BARDAĞI SÜT (ILIK OLACAK)
4 BARDAK UN
2 ADET HAŞLANMIŞ PATATES
YARIM BARDAK SIVI YAĞ
2 YUMURTA (1 TANESİNİN SARISI ÜZERİNE SÜRÜLECEK)
1 PAKET YAŞ MAYA
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

YAPILIŞI
1- SÜTÜ HAFİF ISITIN EL YAKMAYACAK KADAR ISINSIN YETER.
2- SÜTÜN İÇİNE MAYAYI, ŞEKERİ VE SIVI YAĞI  EKLEYİN
3-PATATESİ EZİN, UN VE TUZU DA EKLEYİP YOĞURUN. OLDUKÇA YUMUŞAK BİR HAMUR OLUYOR. HATTA ELİNİZE YAPIŞIYOR AMA ÖNEMLİ DEĞİL BU ŞEKİLDE DAHA YUMUŞAK OLUYOR.
4-HAMURU ELİNİZLE YUVARLAYARAK YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİN.
5- ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜREREK 45-50 DAKİKA KABARMASINI BEKLEYİN.
6-170 DEREDE ISITILMIŞ FIRINDA 30 DAKİKA PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok: