19 Ocak 2010 Salı

GLUTENSİZ SİMİT


BEN BU SİMİTLER İÇİN GLUTENSİZ SANDVİÇ EKMEĞİNDEKİ HAMURUN YARISINI BUZDOLABINDA SAKLIYARAK ERTESİ GÜN BİRAZ UN EKLEYİP TEKARAR YOĞURARARAK YAPTIM. TARİFİ TEKRAR YAYINLIYORUM.
MALZEMELER:
3 SU BARDAĞI SÜT (ILIK OLACAK)
4 BARDAK UN
2 ADET HAŞLANMIŞ PATATES
YARIM BARDAK SIVI YAĞ
2 YUMURTA (1 TANESİNİN SARISI ÜZERİNE SÜRÜLECEK)
1 PAKET YAŞ MAYA
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

ÜZERİ İÇİN
1 YEMEK KAŞIĞI PEKMEZ
1 YEMEK KAŞIĞI SU
SUSAM

YAPILIŞI
1- SÜTÜ HAFİF ISITIN EL YAKMAYACAK KADAR ISINSIN YETER.
2- SÜTÜN İÇİNE MAYAYI, ŞEKERİ VE SIVI YAĞI EKLEYİN
3-PATATESİ EZİN, UN VE TUZU DA EKLEYİP YOĞURUN. OLDUKÇA YUMUŞAK BİR HAMUR OLUYOR.
4-SİMİT ŞEKLİ VEREREK  YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİN.
5- ÜZERİNE SUYLA KARIŞTIRILMIŞ PEKMEZ SÜRÜP SUSAM SERPİN
6-170 DEREDE ISITILMIŞ FIRINDA 30 DAKİKA PİŞİRİN
AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok: