2 Şubat 2010 Salı

KIYMALI TURTA

MALZEME LİSTESİ

HAMURU İÇİN
150 GRAM MARGARİN
2 SU BARDAĞI UN (GLUTENSİZ)
1 YUMURTA (SARISI ÜZERİNE SÜRÜLECEK)
1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1 PAKET KABARTMA TOZU

ÜZERİ İÇİN
200 GRAM KIYMA
1 ADET KURU SOĞAN
YARIM DEMET MAYDANOZ
3 SİVRİ BİBER
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
TUZ, KARABİBER, PUL BİBER

YAPILIŞI
1- MARGARİN UNA YEDİRİLİR DAHA SONRA YUMURTANIN BEYAZI , YOĞURT VE KABARTMA TOZU EKLENEREK ORTA SERTLİKTE BİR HAMUR ELDE EDİLİR.
2- HAMURDAN BİR PORTAKAL BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇA AYRILIR.
3- YUVARLAK BİR BORCAM YADA TART KALIBIU YAĞLANIR HAMUR KABIN DİBİNE YAYILIR. KENARLARI HAFİF YÜKSEK TUTULUR.
4- ÜZERİ İÇİN KIYMA KAVRULUR VE DİĞER MALZEMELER EKLENEREK KAVURMAYA DEVAM EDİLİR.
5-MALZEME SUYUNU TAMAMEN ÇEKİNCE BİRAZ SOĞUMASI BEKLENİR.
6- SOĞUYAN MALZEME KALIBA DÖŞENEN HAMURUN ÜZERİNE YAYILIR.
7- HAMURDAN AYRILAN PARÇALAR RULO ŞEKLİNDE AVUÇ İÇİNDE UZATILARAK KALIBIN ÜZERİNE KAFES YAPILIR.
8- KAFESLERİN ÜZERİNE VE HAMURUN KENARINA YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR
9-200 DERECE ISINMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR (YAKLAŞIK 40 DK)
İ
İ
İ
 


Hiç yorum yok: