15 Şubat 2010 Pazartesi

PAZI SARMASI



MALZEMELER
1 DEMET PAZI
1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
YARIM DEMET DEREOTU
YARIM DEMET MAYDANOZ
1 ADET KURU SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
TUZ, KARABİBER, KIRMIZI BİBER
4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI

YAPILIŞI
1- PAZILARI KAYNAYAN SUYA ATIN VE HEMEN ÇOK EZİLMDEN ÇIKARTIN
2- KURU SOĞAN, DEREOTU VE MAYDANOZU DOĞRAYIN.
3- PİRİNCİ YIKAYIN VE TÜM MALZEMEYİ GÜZELCE HARMANLAYIN
4- PAZILARI SATIN VE TENCEREYE DİZİN, ÜZERİNE BİR PORSELEN TABAK KAPATIN
5- SARMALARIN ÜZERİNİ BİRAZ GEÇECEK KADAR KAYNAR SU İLAVE EDİN.
6- KISIK ATEŞTE SUYUNU TAMAMEN ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİRİN.
7- SARIMSAKLI YOĞURTLA SERVİS EDİN
AFİYET OLSUN









Hiç yorum yok: