2 Aralık 2009 Çarşamba

AŞÜRE PASTASI

BU PASTAYI SOFRA DERGİSİNİN SON SAYISINDA GÖRDÜM VE  GLUTENSİZ UN İLE YAPTIM ÇOK GÜZEL OLDU HERKESE TAVSİYE EDİYORUM


KEKEKİN MALZEME LERİ
2 YUMURTA
1/2 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI UN (GLUTENSİZ)
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
10 ADET İNCİR
10 ADET KURU KAYISI
1 SU BARDAĞI CEVİZ
1 ÇAY BARDAĞI DOĞRANMIŞ FINDIK
1 ÇAY BARDAĞI KUŞ ÜZÜMÜ
1 ŞEKER KAŞIĞI TARÇIN

KREMANIN MALZEMELERİ
2,5 SU BARDAĞI SÜT
1/2 SU BARDAĞI ŞEKER
YARIM SU BARDAĞI UN (GLUTENSİZ)
1 YUMURTA
1 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

ÜZERİ İÇİN
1 ÇORBA KAŞIĞI TARÇIN
NAR

YAPILIŞI
1- İNCİR VE KAYISILARI SICAK SUYA ISLATIN
2-ŞEKER VE YUMURTAYI ÇIRPIN, İÇERİSİNE UN KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
3- KARIŞIMIN İÇİNE DOĞRANMIŞ İNCİR VE KAYISILARI, DÖVÜLMÜŞ CEVİZİ , FINDIĞI, KUŞ ÜZÜMÜ VE TARÇINI EKLEYİN.
4- KARIŞIMI YAĞLANMIŞ BORCAMA DÖKÜP 170 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA YARIMSAAT PİŞİRİN.
5- KREMA MALZEMELERİNİ MUHALLEBİ KIVAMINA GELİNCEYE KADAR PİŞİRİN VE SOĞUYAN KEKİN ÜZERİNE DÖKÜN.
6- ÜZERİNİ TARÇIN VE NAR İLE SÜSLEYİN. BUZDOLABINDA BEKLETİP SERVİS YAPIN.
AFİYET OLSUN


 

Hiç yorum yok: