23 Aralık 2009 Çarşamba

KAYA KURABİYESİ



MALZEMLER
1 PAKET MARGARİN
2 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
3 SU BARDAĞI UN (BEN 1 BARDAĞINI MISIR UNU KULLANDIM)
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ (İRİ DÖVÜLMÜŞ)
1 ÇAY BARDAĞI KURU ÜZÜM
10 ADET KURU İNCİR
1 AVUÇ KADAR ÇAM FISTIĞI (KOYMASANIZDA OLUR)

YAPILIŞI:
1- ODA SICAKLIĞINDA YUMUŞAMIŞ MARGARİNE YUMURTALARI EKLEYİP YOĞURMAYA BAŞLAYIN
2- TOZ ŞEKERİ İLAVE EDEREK YOĞURMAYA DEVAM EDİN. MALZEMELER TAMAMEN BİRBİRİNE KARIŞTIĞINDA VANİLYA, KABARTMA TOZU VE UNLARI EKLEYİP YOĞRUMAYA DEVAM EDİN
3- ELE YAPIŞAN ÇOK CIVIK BİR HAMUR OLMALI . DAHA SONRA KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANMIŞ İNCİRİ, ÜZÜMÜ, CEVİZİ VE ÇAM FISTIKLARINI EKLEYİN
4- YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE HAMURDAN PARÇALAR KOPARIP ŞEKİLLENDİRMEDEN BIRAKIN.



ÇOK SEKİLSİZ GÖRÜNECEKLER AMA KORKMAYIN BU KURABİYENİN ÖZELLİĞİ BU BAZILARI BU KURABİYEYE PERİŞAN DİYOR HERHALDE BU İSMİ HAKEDİYOR GÖRÜNTÜSÜNDEN DOLAYI
5- 170 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA YAKLAŞIK 30 DAKİKA PİŞİRİN. ÇOK KIZARMIYACAK HAFİF PEMBELEŞMESİ YETERLİ
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: