13 Aralık 2009 Pazar

TOKAT TAVA (DÜDÜKLÜ TENCEREDE)


MALZEME LİSTESİ
YARIM KİLO DANA ETİ
3 ADET PATLICAN
3 ADET PATATES
2 ADET KABAK
YARIM KİLO ARPACIK SOĞAN
2 BAŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
1 ER ŞEKER KAŞIĞI KARABİBER, KİMYON, PUL BİBER

YAPILIŞI
1-TÜM SEBZELER KÜP KÜP DOĞRANIR.
2- DÜDÜKLÜ TENCERENİN EN ALTINA KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ ETLER KOYULUR.
3-ÜZERİNE BİRAZ ARPACIK SOĞAN BİRAZ SARIMSAK SERPİLİR.
4- PATATESLER EKLENİR, YİNE ARPACIK SOĞAN VE SARIMSAK SERPİLİR.
5- PATLICANLAR KOYULARAK TEKRAR ARPACIK SOĞAN VE SARIMSAK KONUR
6- EN ÜSTE KABAKLAR VE YİNE SOĞAN VE SARIMSAK SERPİLİR.
7- ZEYTİN YAĞ, TUZ, KARABİBER,KİMYON VE PULBİBER EKLENEREK 30 DAKİKA PİŞİRİLİR.
8- DÜDÜKLÜDEN BİR FIRIN KABINA AKTARILAN YEMEK 200 DERECEDEKİ FIRININ IZGARA KONUMUNDA 10 DK KIZARTILIR.
AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok: