8 Aralık 2009 Salı

HAVUÇLU KEK


MALZEME LİSTESİ
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
YARIM SU BARDAĞI CEVİZ
3 BÜYÜK HAVUÇ
1 ŞEKER KAŞIĞI TARÇIN
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1,5 SU BARDAĞI UN

YAPILIŞI
1- YUMURA VE ŞEKER ÇIRPILIR, SIVI YAĞ EKLENİR
2- UN, KABARTMA TOZU VE VANİLYA ELENEREK KARIŞIMA EKLENİR
3-HAVUÇ, CEVİZ VE TARÇIN EKLENEREK KARIŞTIRILIR.
4- YAĞLANMIŞ KALIBA BOŞALTILARAK 175 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 45 DAKİKA PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN










Hiç yorum yok: