5 Ocak 2013 Cumartesi

GÜVEÇTE TÜRLÜ

MALZEMELER
500 Gram Kemikli Kuzu Eti
3 Adet Patlıcan
3 Adet Patates
2 Adet Kuru Soğan
5-6 Diş Sarımsak
2 Adet Kırmızı Biber
2 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı Salça
3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
tuz, Karabiber, Kekik,Defne yaprağı
sıcak su

YAPILIŞI
1-Eti Güvece koyup suyunu salıp çekinceye kadar kavurun, soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayıp etle birlikte kavurun.
2- bir kaseye geriye kalan sebzeleri yemeklik doğrayıp, salça, zeytin yağı ve baharatlarla harmanlayıp güvece ekleyin. Sebzelerin üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyip yaklaşık 1,5-2 saat fırında pişirin.afiyet olsun













Hiç yorum yok: