13 Ocak 2013 Pazar

GLUTENSİZ GÖZLEME

MALZEMELER
1 Su Bardağı Karabuğday Unu
1 Su Bardağı Glutensiz Un (siz 2 bardak tam buğday unu kullanabilirsiniz.)
2 Adet Yumurta
1 çay kaşığı tuz
ılık su

İÇ MALZEMELERİ
3-4 Dilim Beyaz Peynir
3-4 Dal Maydanoz
1 Adet Taze Soğan
Karabiber, Kırmızı Biber, kekik ve Nane

ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN ZEYTİN YAĞI

YAPILIŞI
1- Unları bir kaseye eleyip ortasını açıp yumurtaları kırın ve yuz ekleyin. yağurmaya başladığınız hamura yavaş yavaş ılık su ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
2- Yoğurduğunuz hamurdan avuç içi kadar parçalar koparıp biraz unlayarak açın. içersine iç malzemelerinden yaptığınız karışımdan koyup kapatın.


3- kızgın teflon tavada kızartıp üzerine bir fırça yardımı ile zeytin yağı sürüp afiyetle yiyin.


1 yorum:

Adsız dedi ki...

karabuğday kekremsi tat veriyor ben sinangil un kullanarak un,tuz, su ve çok az yağ ile yapıyorum tavada biraz yağ ile pişirince çok lezzetli oluyor.