27 Ocak 2013 Pazar

TOPRAK KAPTA ÇOBAN KAVURMA


MALZEMELER
500 GRAM KEMİKLİ KUZU ETİ
2 ADET DOMATES
3-4 ADET BİBER
2 ADET İRİ BOY SOĞAN
3-4 DİŞ SARIMSAK
4 KAŞIK ZEYTİN YAĞI
TUZ, KARABİBER, KEKİK

YAPILIŞI
1- KUZU ETİNİ GÜVEÇ KABINA ALIP SUYUNU SALIP ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİRİN.
2- EĞER ETİN PİŞMEDİĞİNİ DÜŞÜNÜRSENİZ BİRAZ SU EKLEYEREK PİŞİRMEYE DEVAM EDİN.
3- İÇERSİNE SOĞANLARI VE SARIMSAKLARI EKLEYİP BİRAZ KAVURUN, DAHA SONRA SIRASIYLA BİBER VE DOMATESLERİ EKLEYİN DİLEDİĞİNİZ KADAR KAVURUN
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: