29 Ocak 2013 Salı

PORTAKALLI FINDIKLI KEK

MALZEMELER
3 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 ADET PORTAKALIN KABUĞU
1 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI FINDIK(DÖVÜLMÜŞ)
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
3 SU BARDAĞI UN
1 ÇAY BARDAĞI KURU ÜZÜM

YAPILIŞI
1- YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPIN, İÇERSİNE SIVIYAĞ VE SÜTÜ EKLEYİN ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.
2-UN, KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI KARIŞTIRIP KARIŞIMA EKLEYİP ÇIRPIN.
3- PORTAKAL KABUĞU, FINDIK VE KURU ÜZÜMÜ EKLEYİN KARIŞTIRIP KALIBA DÖKÜN.
4- 180 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 1 SAAT PİRİŞİRN AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: