24 Şubat 2010 Çarşamba

GLUTENSİZ PİZZA 1

MALZEMELER
2 SU BARDAĞI UN
1 YUMURTA
75 GRAM MARGARİN
1 PAKET KABARTMA TOZU
2 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
DİLEDİĞİNİZ MİKTARDA SALAM, SUCUK, SOSİS, MISIR, ZEYTİN, MANTAR
2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 SU BARDAĞI KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ

YAPILIŞI
1- UN, YUMURTA, KABARTMA TOZU, MARGARİN VE YAĞURTLA YUMUŞAK BİR HAMUR YOĞURUN VE HAMURU 20 DAKİKA DİNLENDİRİN.



2- DİNLENDİRDİĞİNİZ HAMURU YAĞLANMIŞ BORCAMA YAYIN VE BİR ÇATAL YARDIMIYLA ÜZERİNİ RASGELE DELİN DAHA SONRA ZEYTİN YAĞI VE SALÇAYI ÇIRPIP HAMURUN ÜZERİNE SÜRÜN.
3- KAŞAR PEYNİRİ HARİÇ TÜM MALZEMEYİ PİZZANIN ÜZERİNE DÖŞEYİN.
4- 200 DERECEDE ISINMIŞ FIRINDA 20 DAKİKA PİŞİRİN.
5- FIRINDAN ÇIKARIP ÜZERİNE KAŞAR SERPİN VE KAŞAR PEYNİRİ KIZARINCAYA KADAR FIRINLAYIN
AFİYET OLSUN

2 yorum:

umutluhayat dedi ki...

havvacım bir pizzasever olarak pizzanı çok beğendim.ellerine sağlık.Kandilin kutlu olsun

mutfakta havva var dedi ki...

çok teşekkür ederim sanada hayırlı kandiller