27 Mart 2013 Çarşamba

LAHANALI GÖZLEME (GLUTENSİZ)

MALZEMELER
1 Su Bardağı Karabuğday Unu
1 Su Bardağı Glutensiz Un (siz 2 bardak tam buğday unu kullanabilirsiniz.)
2 Adet Yumurta
1 çay kaşığı tuz
ılık su

İÇ MALZEMELERİ
3-4 Dilim Beyaz Peynir
3-4 Yaprak Lahana
1 Adet Kuru Soğan
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
Karabiber, Kırmızı Biber, kekik ve Nane

ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN ZEYTİN YAĞI

YAPILIŞI
1-Lahanayı ve kurusoğanı 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı ile soteleyin biraz ılınıca içersine peynir ve baharatları ekleyin.
2- Unları bir kaseye eleyip ortasını açıp yumurtaları kırın ve yuz ekleyin. yağurmaya başladığınız hamura yavaş yavaş ılık su ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
3- Yoğurduğunuz hamurdan avuç içi kadar parçalar koparıp biraz unlayarak açın. içersine iç malzemelerinden yaptığınız karışımdan koyup kapatın.
4- Isıttığınız teflon tavada kızartıp her iki tarafına zeytinyağı sürün Afiyet Olsun



Hiç yorum yok: